2021-08-14
Lunch hour is the best hour of the day, agree? 餐牌見到呢句野,真係十分之認同,尤其是係返工,午餐呢段時間真係抖一抖鬆一鬆個人💆🏻♀️🥴🔸沙律、餐湯午餐跟沙律或者餐湯,我哋兩個人叫咗各一。勁鍾意個沙律🥗唔係普通沙律菜加醋或者芝麻醬個種,而係有幾款生果,而且擺得靚靚,睇到都開心,又好食😚😚時日餐湯係比較稀既冬陰功湯,飲落唔似冬陰功而係有啲雞湯味。🔸美利堅合眾國西冷牛扒🥩$178 牛扒賣相都唔錯,要咗五成熟啱啱好,肉質軟淋,而且好多肉汁超Juicy! 另外配有薯角、蘑菇等配菜。🔸Choose your own lunch :3 items $116 呢個自由搭配嘅午餐,可以揀3至6款食物,再加主食。主食揀左烏冬,上枱先知原來係明太子撈冷烏冬,勁好食😍啲醬汁好足夠,令烏冬沾滿明太子醬。我就揀左三款食物,牛油果明太子蟹肉🦀牛油果應該加咗少少檸檬汁,配上鮮甜的蟹肉,好食!茶葉滷牛小排好入味,真係好似茶葉蛋嘅味道🐮炸蝦天婦羅就正正常常🍤🔸桂花金橘蘋果沙冰💯🍹跟餐有烏龍茶或者咖啡,如果叫特飲就減$20 ,一場嚟到就梗係飲特飲啦😛十分推薦呢杯!金橘蘋果味酸
🔸沙律、餐湯
🔸美利堅合眾國西冷牛扒🥩$178
🔸桂花金橘蘋果沙冰💯🍹
跟餐有烏龍茶或者咖啡,如果叫特飲就減$20 ,一場嚟到就梗係飲特飲啦😛十分推薦呢杯!金橘蘋果味酸酸甜甜帶有桂花香氣,又靚又好飲,夏天飲就更爽!
🔸西芹檸檬青蘋果梳打🍸
呢杯比杯清新,加左檸檬減少左西芹的草青味,都唔錯。
一睇啲擺設、餐具,都睇得出係,Mamaday 系列嘅餐廳,但我覺得呢間係更高層次😝啲杯杯碟碟又好靚!我食物有質素,見到主餐牌啲嘢食都好吸引,下次一定要再嚟試吓😎