2017-04-01
298 Nikuya Kitchen,一間尖沙咀上樓日本烤肉店係 openrice so far 攞 perfect 好評,當然吸引到我地去試下。環境唔錯,枱與枱之間空間大,無油煙味。中午有十幾款 lunch set,不過無海鮮選擇。好牛既我地好自然地選擇左 kalbi BBQ set 同 waygu BBQ set。Set 包三樣前菜,miso soup, salad, 飯,同汽水。牛上枱嗰樣都幾好,waygu 牛都睇到雪花,份量ok。兩款肉其實美道差唔多,都係醃過,烤落去D肉汁同牛味都幾好,肉都好嫰,只不過兩碟肉中有一兩片肉有少少韌 (其實唔可以講得上韌,只係唔係最嫰) Thumbs up!總括來講, Lunch 價格比高,前菜salad (非常 fresh) 都唔錯,兩位加完一未到三佰元食到有質量嘅烤肉,加上環境舒適,服務中上,係一個非常好嘅撰擇!強烈推介去試 Lunch!