2023-06-06 1193 浏览
New york-styled Diner🗽之前係ig見到呢間餐廳有賣philly cheesesteak我就save低左 因為真係好少見到香港有賣🤣自從年頭去玩美國 就愛上philly cheesesteak 主要係大量薄片牛肉同埋芝士 洋蔥 燈籠椒🫑 放埋係個包一齊食滿滿的油脂感 好幸福 haha 儘管如此 最後我哋都係未食到Philly cheesesteak 以為我哋太多也想試🥹所以下次要再黎!餐廳環境好舒服 係open restaurant 側邊仲有少少bar臺網主條街 夜晚過黎齋飲杯野都好chill🥂 佢哋份量都真係幾大 我哋兩個女仔黎 真係只係可以叫到一個小食 同埋一個主食 下次要同多d朋友黎!🤓▫️Classic Chicken Waffle ($138)呢個係好經典既美式diner早餐 🥣 但我真係完全想像唔到我自己一個人要食嗮一份 重要係早餐😂先講佢個waffle 係非常厚 好有咬口 配埋chicken tender 同埋maple syrup真係有多重口感 鹹甜交雜👍🏻我個人覺得如果齋食waffle同埋雞會有少少乾 所以一定要配埋楓糖漿🤤 雞肉都係好大件 同埋肉都
New york-styled Diner🗽
滿滿的油脂感 好幸福 haha

餐廳環境好舒服 係open restaurant

呢個係好經典既美式diner早餐 🥣
但我真係完全想像唔到我自己一個人要食嗮一份 重要係早餐😂
我個人覺得如果齋食waffle同埋雞會有少少乾 所以一定要配埋楓糖漿🤤 雞肉都係好大件 同埋肉都好厚實 絕對唔會好鞋 脆脆哋 好夾

▫️Mozerella Stick ($78)
呢個mozerlla stick係會食到有少少拉絲的🤍 面層少少脆 再配埋個醬 應該係有少少似nachos嗰隻茄醬🥫— salsa 並唔係只係茄汁 係呢方面佢哋都花左少少心思🤙🏼😆 佢總共有五條 份量唔係超大 但係此終芝士都係比較飽肚~

▫️Passionfruit & Ginger Lemonade ($78)
食完咁多野 有杯酸酸哋既飲品 可以解膩真係絕配🤣
我見到佢哋真係有落足料 passionfruit味都重 但係可能蓋過左薑味 配埋檸檬原本酸酸哋既味真係不錯🍋 重點係唔會太甜

服務都超級好 而且搵佢哋有咩好推介都超級熱誠🔥
重要非常貼心 係咁同我哋講佢哋份量好大 唔好叫咁多 食完唔夠再叫都可以😌 真係良心小店 支持!
classic  chicken  and  waffle
2023-06-04