2019-01-02 484 浏览
早几日系朋友推介下试咗苏豪区呢间Uncle Pizza 真心一试难忘 虽然我好lame咁成日食pizza hut嘅港式pizza (一人餐好抵食🙊) 但系手工pizza真系唔系连锁pizza餐厅可以媲美😂舖头嘅地点好就脚 系何兰正过条马路再行多两步就系 好易揾😛 装修走金属工业风 虽然舖面唔大 但座位尚算阔落 最紧要合乎我一向要求 感觉干净企理 我同朋友唔想over order做大嘥鬼 (而且12月尾本来已经太多支出😂) 就叫咗8吋嘅Uncle Gail ($148) 同一个Linguine with clam and chili (($138) 两个都好味 但pizza绝对系令人返转头嘅原因 谂起都流口水🤤🙊大家睇到 Linguine差唔多系蚬多过扁意粉咁滞😂 蚬肉唔算大粒但几鲜甜 唔算多沙 个茨又唔错 衬埋意粉面头嘅芝士 简单又好味👍🏻 题外话 我哋一路食 隔离一枱六人 有大有细嘅客人赞咗4-5次cabonara好出色好出色 搞到我好心思思🤯 唯有下次再试🙊到主角Pizza出场! Uncle Gail呢款pizza主要系烟鸭胸 芝蔴菜加mango salsa 我发现我系好钟意呢种又

到主角Pizza出场! Uncle Gail呢款pizza主要系烟鸭胸 芝蔴菜加mango salsa 我发现我系好钟意呢种又甜又咸嘅pizza 之前系第二度食过日式烧汁嘅pizza我都好钟意 但呢款真系不得了😂 mango salsa有少少少少似guacamole (牛油果捞蕃茄 洋葱𠮶款酱呢) 𠮶种甜味同烟鸭胸原来好衬 用芒果仲多咗一份水果嘅清甜 芝蔴菜又唔似火箭咁有涩味 成个配搭完全食到我哋停唔到口😂😂 批底都焗得好靓 有cheese 唔会干挣挣 香脆得嚟有细软嘅地方 唔似面包 真心 十个推介呢款Uncle Gail👍🏻👍🏻
Uncle  Gail

最后埋单连埋加一大约$320几 SOHO区嚟讲唔算费 pizza又咁正 已经同朋友强烈要求咗要再嚟! 😂 绝对真心无伏
Uncle  Gail