2018-02-21
Sunday 都要黎西環食個早餐先西環真係有好多好食既餐廳 所以就算要過海 都要黎西環覓食而blacksalt 既brunch 依舊係我心中既榜首位置 除左環境好chillaxing 食物亦都好正Kata mura benedict $118好食指數:8.3/10你見到我又係食egg benedicts, 你會話有乜特別 如果你覺得佢係普通benedicts 就錯佢無用傳統既煙肉 反而用左印度既經典手撕豬肉咖哩 非常惹味 夾埋下面個脆包 再加上上面既軟綿勁流心poached egg 層次感高淋左荷蘭汁既蛋用火炙過 好靚隔離係加左法式蛋黃乳酪醬既沙律 蔬菜都好新鮮 開胃Boom the day omelette $98好食指數:7.7/10一上枱就嗅到好香 佢既omelette 加入左蕃薯 所以甜甜地 而上面既烤香左既肥豬肉最吸晴 將佢切左 夾埋蛋食 不得了 可能係我食過最惹味既omelette 上面仲有一片細細煎香既quail egg 呢份早餐雖然偏濃味 但你食完會好滿足 因為呢度既brunch 你係其他餐廳一定食唔到
西環真係有好多好食既餐廳 所以就算要過海 都要黎西環覓食
Kata mura benedict $118