2014-12-11 2722 浏览
自從試過大師級tony wong 既蛋糕, 一直念念不忘佢既蛋糕同甜品, 聽同事講佢最近係九龍城開左新野, 雖然九龍城對我黎講真係好唔就腳, 但今日一於要來試下,一如以往, 店舖裝修一樣係咁華麗, 已經開始掛上聖誕裝飾, 廚窗內放的是各種口味的馬卡龍, 但第一次黎, 就費事周圍影相啦,今次小試牛刀, 只買了三樣野試下, 當然三樣都係主打既朱古力啦,分別係有金泊既朱古力片, 一樽似石春既朱古力豆豆, 同埋朱古力味蛋卷,朱古力片都OK, 甜野一向是我至愛, 上面有少少金泊係度, 相當矜貴 ~~~另一個石春朱古力豆豆, 放係玻璃樽入面, 外邦一條絲帶, 相當有心思, 入面仲有唔同既味道, 當中值得一提是白色正正方方既椰子味, 仲食到有椰絲係入面, 呢樽朱古力, 係我未返到屋企已經淨返一半 ~~~ 哈哈最後食朱古力味既蛋卷, 對於平時好少食蛋卷既我, 呢個可以話係我食過最好食既蛋卷 (有點誇張 XDD), 盒內係每條獨立包裝, 非常高貴, 蛋卷入口係非常鬆化, 而朱古力味甜中帶少少苦, 好好味.下次再來, 要試試金菠蘿酥, 同埋其他口味既蛋卷!
下次再來, 要試試金菠蘿酥, 同埋其他口味既蛋卷!
2014-12-07
外卖自取