2014-12-04
經過九龍城,聽說Tony Wong開了新店,就去潮拜一下先。嘩!一去到侯王道,遠遠就已經見到一間裝修得很摩登既店舖,就知道係Tony新開的店舖了,貫徹Tony對外觀的作風。入到去已經比所有精美既包裝吸引住了,在店員介紹下,試了meringue,咬了一口很脆,然後慢慢在口中溶掉,有很重的果汁味,大愛啊😍之後試了蛋卷,好正!與傳統蛋卷口感唔同,很鬆脆但又唔易散開,特別推介Raspberry味及Green Tea味,Raspberry蛋卷中有一層果蓉,很特別!而Green Tea蛋卷中有很濃的綠茶甘香味,真係好似飲了一杯綠茶既感覺。Chocolate Wafer有黑朱古力,牛奶朱古力及白朱古力。Chocolate Wafer上有事果碎粒,看似平凡但實不平凡,不錯!下次我要再黎過呀,仲有好多產品未試呀,Tony Wong果然係甜品專家👍👍