2023-03-25 30 浏览
聽講將藍大橋開咗,去咗將軍澳站出邊個海濱閒逛,狗仔🐕、跑友🏃‍♂️🏃🏃‍♀️及陽光☀️等等令人十分放鬆🌊行完之後,就係附近商場睇下有咩食,見到間6點左右已經半滿的串燒店,就決定入去一試!每枱都有位細爐仔,用手機QR code落單就會送上微暖串燒比客人二次創作🤭 待應仲溫馨提示唔食辣,記住係備註補充😽用手機落單勁方便,減少出錯漏單機會,始終有時餐廳忙中有錯,人之常情,所以我係鍾意用code落單嘅😜2個人食當然有商有量,不過真係太多款 (肉類、海鮮類、蔬菜類、小食等等) ,搞到我地落單都用咗10分鐘🙈 韭菜: 大大束杏鮑菇: 正正常常一口菠蘿: 香甜黑豚五花: 可能自己燒耐咗,所以比較乾身珍寶蟹柳王: 大條到1個點,2個人share剛剛好Q彈小豬頸肉: 重點必推,真係彈牙👍蒜蓉烤茄子: 調味比例較好,茄子size適中墨西哥烤玉米: 必推之二,滿滿芝士粉及燒烤粉灑係已經切的粟米上,無可能唔order娃娃菜: 唔會因為燒烤就比低質菜翠玉瓜: 3件飽滿的瓜,燒一燒仲可以逼埋d水份出來雞翼: 只有2件,雖然肉盾係鬆軟,但係食肉獸可能不太夠XDD飲品方面,除左可以用Code點茶、咖啡、特調茶、鮮奶、汽水、

韭菜: 大大束
杏鮑菇: 正正常常
一口菠蘿: 香甜
黑豚五花: 可能自己燒耐咗,所以比較乾身
珍寶蟹柳王: 大條到1個點,2個人share剛剛好
Q彈小豬頸肉: 重點必推,真係彈牙👍
蒜蓉烤茄子: 調味比例較好,茄子size適中
娃娃菜: 唔會因為燒烤就比低質菜
翠玉瓜: 3件飽滿的瓜,燒一燒仲可以逼埋d水份出來

飲品方面,除左可以用Code點茶、咖啡、特調茶、鮮奶、汽水、啤酒等等外,可以去電視機隔離的自助區自由斟水🤠

總體黎講,要搵到間乾淨及食材新鮮的燒烤店唔易,見佢開11-23,未到7點半已經爆晒棚,睇黎區內附近住宅人士都會黎呢到食,有口皆碑🗣️

2023-03-11