2020-11-04 44 浏览
今日去咗將軍澳探小姪仔,弟婦說康城站的商場好大,不如過去行下,地鐵沿線都好方便,康城商場好大,開咗不少店舖,但還是有一些正在裝修中,行咗半天,係時候食晚飯,小姪仔也叫肚餓了,剛好在我們面前就有一間新店開張,原來是我們之前食過嘅The Point在這裡開分店,一向喜歡The Point 的食物,當然立即入座捧下場!原隻香草烤春雞配紅洋蔥茄子火箭菜沙律:春雞特點是骨骼較細肉質鮮嫩,廚師先以新鮮香草及秘製醃料醃雞,之後以低溫烤焗,期間同時迫出油份,春雞烤得很香,外皮很脆,雞肉鮮嫩Juicy不膩。雞肚內還藏有一個薯仔,薯仔吸晒雞的精華,口感夠粉又有雞的鮮味!食肉同時食返啲沙律菜,可以均衡一下飲食!煙三文魚刁草忌廉汁天使麵:煙三文魚好新鮮份量又多,刁草香氣具有温和的辛香味,幼身的天使麵掛上濃郁的忌廉汁,口感creamy 好好味!Sprite

Sprite