3K
黎到旺角行下新商場,行完發覺呢度無咩啱食,見到對面有得打邊爐,上去睇下先,店不大,walk in基本上無枱了,但好彩我地早到,仲有最後一枱。$198一位,有海鮮盤同八款自選一次性食物,另外仲有蔬菜麵食等可以任食。雖然係新開的,但感覺很“傳統”的火鍋店。無醬料格,但店家提供的秘制醬汁勁正,微辣有蒜香。飲品非任飲,汽水都$10罐嘅時候,呢杯大檸樂好抵飲,$32蚊勁大杯。按人頭計的海鮮拼盤,魚肉嫩滑,蚌鮮甜,鮑魚爽口,整體也是鮮味的,不錯。湯底選了蕃茄薯仔湯,好濃郁的茄味,好飲,可惜之後加湯就不是加返茄湯,最後變成豬骨湯底,但味道也是很好啦,沒有越來越鹹就抵讚。肥牛幾靚呀!封門柳好濃牛味,正。手打丸彈牙爽口。雲吞水餃也不錯。唐生菜價錢幾抵吖,食物味道中規中矩,但上菜較慢,建議一次多點一些省卻等候時間。

雖然係新開的,但感覺很“傳統”的火鍋店。
無醬料格,但店家提供的秘制醬汁勁正,微辣有蒜香。
肥牛幾靚呀!
封門柳好濃牛味,正。
手打丸彈牙爽口。
雲吞水餃也不錯。
唐生菜

2019-05-04