周末下午catch up with friends😬朋友帶我來尖沙咀諾士佛台的「The Blind Pig」聚一下~呢道環境好Chill~可以選擇坐室內或者戶外bar枱我地揀咗室內座位~幾個朋友gossip下😍可以hea耐dThe blind pig有供應酒吧小食同埋雞尾酒女生圍埋傾心事最啱🎀Cheddar Cheese Stick $98拉開芝士條會見到流心的車打芝士比較少食到車打芝士裝成的芝士條原來都可以拉絲🤩外脆內軟 鹹香味突出Cheesy Omnipork Nachos $148呢個係Green Menu 入面的菜式一上枱真係好Surprise🤣碟Nachos好大碟呀!Green Menu即係全素食🌱所以除咗有新豬肉之外車打芝士亦係純素~香脆可口嘅墨西哥脆片沾上牛油果莎莎醬感覺酸辣開胃 好岩送酒👍🏻Classic Patty Melt $160賣相非常吸引~和牛烤至五成熟 好juicy 再用兩片車打芝士夾著見到車打芝士微溶已經流哂口水🤤麵包整片都烤至香脆雖然整體感覺有點油膩但可以食d酸瓜中和返👍🏻Death by Chocolate $88焗好就即刻上枱的心太軟😍甜品真係女生的
周末下午catch up with friends😬

外脆內軟 鹹香味突出

Cheesy Omnipork Nachos $148
呢個係Green Menu 入面的菜式
一上枱真係好Surprise🤣
碟Nachos好大碟呀!
Green Menu即係全素食🌱
所以除咗有新豬肉之外
車打芝士亦係純素~
香脆可口嘅墨西哥脆片沾上牛油果莎莎醬

雖然整體感覺有點油膩
但可以食d酸瓜中和返👍🏻

Death by Chocolate $88
焗好就即刻上枱的心太軟😍
甜品真係女生的至愛!
擺盤好靚 已經令我心花怒放🌸
未切開已經聞到好香朱古力味
外脆內流心 緩緩流出的濃稠朱古力醬
朱古力醬甜味適中 朱古力皮有蛋香
配上冧酒雪糕 個人好似永浴愛河咁💃

Lychee Tea $75
飲品我揀咗Mocktail的Lychee Tea
入面有Jasmine tea,lychee, vanilla syrup,lemongrass
味道酸酸甜甜,仲有荔枝果肉👍🏻