2022-11-27 52 浏览
曹公坊附近最近開咗新嘅泰國菜,Thai愛泰國菜既我梗係要試吓啦❗️門口係工業風藝術設計,真係時尚時尚最時尚,係打卡chill下既好地方😚喺呢間咁有格調嘅餐廳,食物竟然都整得唔錯,價錢仲好親民添❗️一行兩人👫嗌左四個餸 💗✨Order:蒜香炒泰國椰菜苗 $82首先要讚一讚,椰菜苗夠晒新鮮🥗,加埋蒜蓉一齊炒勁惹味❗️咬落去仲有爽脆Juice嘅感覺✨炒得幾有鑊氣🥰幾分鐘就成碟清晒🫣大頭蝦炒金邊粉 $138金邊粉甜甜辣辣,好開胃❗️配搭大頭蝦嘅香氣,入面有少少豆腐干絲炒埋一齊✨ 蝦又夠晒大隻🦐必叫 選項💕泰式椰汁雞湯 $98比起冬陰功,我更鍾情椰汁雞湯💕每次食泰國菜都必點,呢度嘅椰汁雞湯夠晒多料,酸度適中,奶味極重❗️而且呢個價錢來講,簡直超值❗️泰式生蝦 $98生蝦普普通通啦,個汁冇乜特別,同一般泰菜水準差唔多,不過唔太夠凍❗️蜜桃冰茶 $38茶有茶味,個底有少少蜜桃粒醬❗️成個配搭好清新,唔會好甜好漏❗️🥰我好中意 💗因為通常出邊嘅蜜桃茶都會過甜🥲青檸梳打 $38發揮正常❗️ 甜度適中❗️其實仲有好多野想試😚下次會再黎,呢個價錢,真係好抵食❗️環境仲要好乾淨企理💕員工都好Nice有禮貌 ,會主動幫你加水收碟❗️老闆

一行兩人👫嗌左四個餸 💗✨

泰式生蝦 $98

蜜桃冰茶 $38

青檸梳打 $38
發揮正常❗️ 甜度適中❗️

其實仲有好多野想試😚下次會再黎,呢個價錢,真係好抵食❗️環境仲要好乾淨企理💕員工都好Nice有禮貌 ,會主動幫你加水收碟❗️老闆話除左傳統的泰國🇹🇭經典菜式及街頭小吃外,原來呢度仲有日本🇯🇵小菜💗,包括所有燒鳥,Yakitori 🍢🤤🤤🤤👅日泰式風味融合既佐酒小吃,下次無揸車過黎飲番杯先🍶🍻 💗

整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
人均消費:$200-300 (dinner)

地址📍
泰玖 (荃灣)