2020-06-14 852 浏览
今晚放工约咗朋友去九龙城食泰菜,甘多间泰国餐厅,唔知边间好食。同事就介绍南角道 泰象馆,上网睇返d口碑都唔错!即刻喺openrice 订位先,仲可以赚埋飞行里数!餐厅 装修充满泰国地道特色,连厨师都系泰国人,真正食到泰国风味! 座位大约有廿零个,都几多人帮衬,我哋七点之后要等位!天气炎热,食泰菜饮Singha啤,感觉与别不同,咁先够地道,冰凉解渴!串烧三拼猪牛鸡合共6串有猪、牛、鸡可供选择,烧烤焦香扑鼻,干身唔油腻,无骨啖啖肉大快朵颐。个人最喜欢它的沙爹酱汁,辣里带甜,仲食到碎碎的花生粒,稠身惹味,送酒一流!炸虾饼拼春卷虾饼肉质新鲜,爽滑弹牙有虾味,脆炸香口惹味。春卷是我喜爱的食物,香脆可口,内有云耳、粉丝、青菜、萝卜丝 ,感觉清新健康!红咖哩鸡朋友建议叫咖哩点薄饼。薄饼热辣辣,香脆松化,有牛油味。红咖哩,辣中带甜有淡淡嘅椰汁香味,浓郁稠身,用来醮点 薄饼真是绝配!整体食物质素不错,份量充足,不收加一,确系几经济实惠!

串烧三拼猪牛鸡

炸虾饼拼春卷

红咖哩鸡

整体食物质素不错,份量充足,不收加一,确系几经济实惠!

• 串烧三拼
  • 薄饼