2014-11-29 11414 浏览
聽左朋友講好耐, 終於搵到個星期五早D熄電腦收工飲杯野.之前打電話諗住揀Happy Hour訂露台位, 但餐廳話1)冇Happy Hour; 2) 飲野冇得訂位(朋友7月去的時候話有Happy Hour 同訂位, 可能佢演譯俾我聽時包裝過)又有聽聞話因為多左人黃昏時候去, 本來餐廳開6PM, 5.30PM 都有人等位.我真係出唔到門口趕5.30PM, 去到都6點, 抱住有位就有位, 冇就算的心態露台第一排有4張高枱, 第二排2張, 6時到餐廳, 露台位客滿, 幸好還有坐住第三排望住露台的室內位.都好, 因為室外露台有人吸煙.   (好奇露台就可以吸煙?  但呢個都係一座大廈內.  搵日打去控煙辦查詢下)個Drink List 都係正常嗰D野, Wine, cocktail, mocktail, 反而Mojito 有幾種選擇.今次目的係視察下環境, 冇揀酒精飲品.  叫左Banana Berry Shake 同Aussie Punch.杯Shake 正常, Fruity, Juicy, ripe banana body, juicy part from Strawberries bala
聽左朋友講好耐, 終於搵到個星期五早D熄電腦收工飲杯野.

杯Shake 正常, Fruity, Juicy, ripe banana body, juicy part from Strawberries balanced, low in milk note which is good.  我估佢都有加少少糖但唔多, 剛好.  有冇用strawberry syrup/concentrate唔知, 因為蕉味都蓋過左.

Aussie Punch, 冇仔細睇佢有咩, 但好强passionfruit top note, body 反而冇, 至先睇清楚係咪passionfruit syrup, 純綷靠估難有concentrate買到, 俾個借口再去多次望下先.

是次自己Happy Hour 個來鐘搬左兩次位, 由第三排去到角落梳化位, 最終後來佔據了露台一角.
露台位都唔係全晚只供飲野人士, 7.30PM 左右至放左個"reserved" 牌話有人訂左食晚飯, 唔可以俾飲野人士再搬去出面坐.  要有靚景, 下次請早.

價錢:  超值 (因為有靚景, 平過酒店, 視乎你喜歡"高炒遠眺" 定臨港, 尖咀都有好多選擇, 呢間, 唔錯, 抵)

2014-11-28