2018-02-13 1255 浏览
第一次入马山揾野食仲要tea time....其实好多人叹,即系变左唔会咁快有位,揾左阵,揾到呢间仲有位见menu有pancake食呀,我将军澳个间无㗎,其他tea set都系咁上下价钱,所以入左去食pancake讲明要等20分钟,所以唯有食住老公嘅意粉先照烧鸡肉本菇意粉同menu张相有啲出入,本菇无相中咁多,加上好似烧汁唔够淋落啲意粉,所以卖相唔多掂,我即问侍应拎menu对比,职员都好细心问我有咩帮到我咁我同职员反映返menu好似唔似,本菇无条?原来我睇漏左。。。要细心啲睇,系有几条仔嘅,职员又话照烧汁系咁咁好啦照食,味道又唔差,系意粉多啲汁淋系面,卖相就靓仔啲,但照烧鸡肉都好味,只系鸡肉对比起意粉太细少,感觉似被骗但tea time呢个份量系好够食叫左杯cappuccino饮都要等一阵,即老公个餐来晒先到我我今日叫嘅野食野饮都要等但来到嘅cappuccino系靓系香嘅,我无耐糖系咁饮,奶味唔太重,无咖啡咁香我好期待嘅pancake来喇等到口水都流晒一来到闻到阵pancake香味cream同雪糕好快溶(因个pancake好够热),最后我用匙去笔来食整个pancake边位脆好好味,p
第一次入马山揾野食

pancake讲明要等20分钟,所以唯有食住老公嘅意粉先

照烧鸡肉本菇意粉

但tea time呢个份量系好够食

叫左杯cappuccino饮
都要等一阵,即老公个餐来晒先到我
我今日叫嘅野食野饮都要等

我好期待嘅pancake来喇
等到口水都流晒
一来到闻到阵pancake香味

整个pancake边位脆好好味,pancake中间较厚身,但熟㗎,好香软好好味好好食添呀

食完大满足

2018-02-10