餐厅: 旺記冰室 (九龍中心大廈)
资讯:

2020-05-27 297 浏览
今日同朋友逛尖沙咀,揾地方食個靚靚下午茶。這條街都比較隱蔽,朋友帶我第一次來,好有新鮮感。店內環境唔算大,枱中間有屏障,配合最近政府餐飲業餐廳要求,牆上掛滿有趣卡通畫。下午茶可以好豐富,shopping 到有點肚餓,各自點了一個餐。鮮忌廉雞湯鮑魚火腿公仔麵,仲有日本奶炒滑蛋配鮮牛油奶油豬,蛋是超級滑;奶油豬好大個,很久冇吃過啦;港式茶記熱奶茶絕對是我必點的。朋友點了個午餐~鮮薑汁豬膶鮮雞湯麵, 有好多塊豬膶,塊塊好大件,補血,朋友讚賞個薑汁雞湯,好補身。仲有炒滑蛋配鮮牛油麥包厚多士,唔多茶記選用麥包。她的鮮柚子蜜相信是韓國那款。聽聞這店出面長期大排長龍,今日下午茶時段尚算可以。

鮮忌廉雞湯鮑魚火腿公仔麵,

仲有日本奶炒滑蛋配鮮牛油奶油豬,

蛋是超級滑;

奶油豬好大個,很久冇吃過啦;

港式茶記熱奶茶絕對是我必點的。

仲有炒滑蛋配鮮牛油麥包厚多士,唔多茶記選用麥包。

她的鮮柚子蜜相信是韓國那款。

聽聞這店出面長期大排長龍,今日下午茶時段尚算可以。

2020-05-27
下午茶