琴日同朋友嚟到長沙灣青山道呢一間餐廳食飯,呢間餐廳喺鬧市中非常獨特,因為佢入面裝修得好雅致, 特別適合文清嘅朋友,外面黑色嘅裝修未必睇得清入面咁靚嘅裝飾,所以真係要推介俾大家。我哋叫咗兩個二人餐前菜可以揀沙律或者椰菜湯椰菜湯好滑,係節食嘅佳品,因為冇卡路里;沙律就爽口。叫咗一個美國安格斯肉眼扒,配蘋果姜果粒茶肉眼扒五成熟,都幾大塊,肉質鮮嫩,而且肥瘦適中,配薯菜,有瓜同埋薯條。綠色係芥末汁,配肉眼扒都幾清新。特別要讚下個薯條,炸得好好食😋蘋果姜果粒茶非常之抵飲,就算單叫到只係48,勁大碗,同埋配埋蜜糖,飲落去好舒服,對身體有排毒嘅作用,唔係普通色素茶👍🏻另外叫咗燒春雞配薯菜,加芒果菠蘿奶昔半隻燒春雞,肉質滑,有埋雞翼,皮炸得好趣。芒果菠蘿奶昔夠晒清新,配埋上面嗰陣cream,又靚又好飲最後叫咗個甜品,窩夫配雪糕。窩夫入面有黑糖麻薯!呢個係一個驚奇,夾埋都幾好食,仲甜甜地,配埋抹茶雪糕得好係絕配❤️環境非常之靚,音樂又好聽,好chill! 好適合文清嚟呢度坐下食下野,其實成日都唔知佢咩文清餐廳好,呢度打卡就真係唔錯!

我哋叫咗兩個二人餐
前菜可以揀沙律或者椰菜湯
椰菜湯好滑,係節食嘅佳品,因為冇卡路里;沙律就爽口。

叫咗一個美國安格斯肉眼扒,配蘋果姜果粒茶

另外叫咗燒春雞配薯菜,加芒果菠蘿奶昔