2023-05-08
#食到去元朗 #食到去朗屏👩🏻👧🏻今次嚟咗位於元朗朗屏嘅牛角包窩夫專門店@kroffle.hk 🥐簡簡單單一間橙白色小店,所有牛角窩夫都係即叫即整,拎上手熱辣辣♨️除咗有皇牌爆漿窩夫之外,今次8/5 推出夏日新品-雪糕窩夫🥐🍦 絕對係夏天消暑必食好物😚 🎠Kroffle📍元朗民合徑8號幸福樓地下18室==============================🍓草莓脆波波魔法棒 💲52呢款雪糕係小店8/5 推出嘅新品😆超推🙌🏻🙌🏻一拎上手都幾重🤣 賣相簡單得嚟睇落又清新🌱雪糕嘅乳酪味好夠🍦食落軟滑得嚟,又帶有煙韌同拉絲嘅感覺😚底層:脆波波+乳酪雪糕面層:有啲草莓碎+草莓乾🍓加埋一齊食落有口感且酸酸甜甜,幾清新,好岩夏天食☺️加上牛角窩夫脆口,即使浸咗雪糕嘅部分都唔會太過淋,仍然有口感,又熱又凍咁食,超正呀😝 🥐 抹茶忌廉吉士💲38爆漿窩夫系列👉🏻係呢間小店嘅首創招牌窩夫今次叫咗抹茶味🍵 抹茶味道比我想像中甘香濃郁, 而且抹茶醬爆多,勁Creamy❤未食已經開始慢慢流出嚟,輕輕撳一撳,已經爆曬出嚟🌋 🥐揶焦芝牛角窩夫💲42呢個味道非常特別🧚♀️鹹鹹甜甜幾夾窩夫上面放上微鹹嘅焦糖芝士🧀 在喺
🎠Kroffle
📍元朗民合徑8號幸福樓地下18室
🍓草莓脆波波魔法棒 💲52
呢款雪糕係小店8/5 推出嘅新品😆超推🙌🏻🙌🏻
一拎上手都幾重🤣 賣相簡單得嚟睇落又清新🌱
雪糕嘅乳酪味好夠🍦食落軟滑得嚟,又帶有煙韌同拉絲嘅感覺😚
底層:脆波波+乳酪雪糕
面層:有啲草莓碎+草莓乾🍓
🥐 抹茶忌廉吉士💲38
爆漿窩夫系列👉🏻係呢間小店嘅首創招牌窩夫
🥐揶焦芝牛角窩夫💲42
呢個味道非常特別🧚♀️鹹鹹甜甜幾夾
窩夫上面放上微鹹嘅焦糖芝士🧀 在喺焦糖芝士上面喇加上煉奶,唔會太甜👍🏻味道幾特別
🙌歡迎大家介紹不同香港好食好玩好地方
#foodiesklgirls #foodies #cafe #hkfood #food #hkig #香港 #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #美食 #打卡 #美食打卡 #吃貨 #吃貨女孩 #元朗 #元朗食店 #牛角窩夫 #朗屏必食 #朗屏 #雪糕 #yogurt #朗屏美食 #人氣美食 #人氣食店 #元朗好去處 #朗屏必食