2022-11-26 71 浏览
旺角樓上cafe one of the 始祖, 都好耐無去樓上Cafe. 裝修簡約好寬敞, lunch set 幾平軟殼蟹黑松露意大利粉 $93 軟殼蟹幾大隻🦀 同炸得香脆sauce 好creamy 帶點truffle 香, 岩同人share 如果唔係都易膩, spaghetti略偏腍左d煙三文魚意大利烘包 $74Panini 烘熱過,外脆但略乾. smoked salmon 無咩味道, 反而俾有mayo salad 蓋過味道. 一邊fries 炸得幾香貌龍蝦湯(跟餐+$25)以呢個價錢都算收貨, 都有點龍蝦湯味. 味道有點似之前買過龍蝦湯罐頭🤣 用黎整risotto.白酒忌廉煮藍青口 HKD118個sauce 用忌廉都係超creamy, 我哋放到最後食就有點膩. 藍青口普通啦跟餐加$20 cheese cake麻麻地意粉以呢個定價都幾抵食, 不過飲品就普通. 朋友叫banana chocolate頗甜, 我叫左杯“女皇”玫瑰檸檬乳酪沙冰都麻麻

軟殼蟹黑松露意大利粉 $93

煙三文魚意大利烘包 $74

龍蝦湯(跟餐+$25)

白酒忌廉煮藍青口 HKD118

跟餐加$20 cheese cake麻麻地