2017-12-12
友人生日,於是來了她選的灣仔something wild,說好耐以前食過好好食,唔知依家有無失準呢。先有一個半放題式的前菜供應,頗多野食,基於我係mussel and smoke salmon lover,所以很滿足。直接跳入重頭戲講主菜,叫左個「意式大蝦蜆肉扁意粉」,好鐘意乾身既蜆意粉,呢個還可以,夠味,又唔會乾爭爭咁,都多蝦!仲有我最鐘意既紅色絲係上面,唔記得左係咩,但呢個伴意粉真係一流。另有,「荷蘭鍋甜酒燴牛尾」,真係超級好食,必食推介!超入味又夠腍身!不得了,念念不忘呀~另外個「香烤美國安格斯西冷配紅酒汁9oz」,都不錯,表面煎得很甘香,內裏又嫩滑,夠牛味,同個汁好夾!達到標準了!最後一味勁野「香濃芝士焗波士頓龍蝦」,肉尚算新鮮,這個反而沒有上兩味出色~飲品會建議揀凍野,服務都唔錯!
飲品會建議揀凍野,服務都唔錯!