2019-03-12 40 浏览
九龍城有乜多?當然係泰國餐廳最多,但由於交通方面對我們黎講唔太方便,所以都一段時間無黎朝聖。今日心血來潮唸起小曼谷嘅冬炎香味,咁就黎左九龍城小曼谷喺九龍城已經有多間分店,而且越開越多間。今次我們就揀左喺小曼谷海鮮燒烤屋。海南雞--皮滑肉嫩,最吸引嘅就係佢嘅辣椒醬,味道唔算辣微酸中帶甜,同嫩滑嘅雞肉配搭得好好香芒蟹肉炒飯,香甜嘅芒果密密嘅蟹肉,香口得黎又唔油膩,加上少許嘅肉鬆香更顯層次極上燒安格斯西冷牛小排--牛味濃郁,但其中一條有點過火,咬勁十足。為了它而黎冬炎功湯,酸辣分明,楓柑葉同南姜嘅香味,我一個人飲三碗都唔夠明爐青檸汁蒸桂花魚,魚肉鮮嫩,開胃嘅湯汁,在明爐上滾動,仲擔心會令魚過熟,想叫樓面同事整熄個火,點知侍應話要越滾魚嘅味道越香濃。椰青波波 ,可以不費力氣就享受哂成個椰青肉同飲晒啲椰水大滿足泰式龍眼冰,有啲過甜。總括滿意呢次九龍城晚餐

泰式龍眼冰,有啲過甜。總括滿意呢次九龍城晚餐