大埔★Sizzle cafe & grill本来想去既cafe已经满座,唯有另谋高就...跟住大埔地头虫周围行,佢讲起附近有间新新地既餐厅都唔错,一于去试下黎既时候门口都仲未要排队,只不过得一楼有位,上去望一望发现楼底高又好似无窗感觉局促,都系等几分钟坐番地下果层~室内环境就系西餐厅既形象。哈哈~好废添讲左好似无讲,不过依个系脑海出现既first impressionum..可能空间大而又比较热闹,横睇掂睇个feel都似间西餐厅多过cafe,可以舒适咁用餐但又唔系可以慢慢坐hea粒几两粒钟果种~揾食时间甘笋忌廉汤(跟餐):★★★★★ ☆☆☆☆☆原来跟餐有埋汤送~卖相都唔错好似好rich,饮落真系几香甘笋味,不过无发现到甘笋渣,唔知系咪真材实料喇。。烟三文鱼碎蛋忌廉意粉(午餐$43+10%):★★★★★ ★★★☆☆见佢咁抵食以为系街坊西餐厅质素,点知个意粉整得咁有水准,条条都挂满creamy忌廉汁,最impressive系佢好鬼烟韧既口感al dente!加左碎蛋令个汁味道有d似蛋黄酱有少少伤心烟三文鱼切碎左唔系一片片。虽然份量不少,但散收收食落无咁重鱼味呢…香煎龙脷柳意粉配芥末子忌廉汁
大埔★Sizzle cafe & grill
,都系等几分钟坐番地下果层~
但又唔系可以慢慢坐hea粒几两粒钟果种~
揾食时间

香煎龙脷柳意粉配芥末子忌廉汁(午餐$40+10%):
香煎龙脷柳意粉配芥末子忌廉汁
★★★★★ ★★☆☆☆
好彩无跟饭转左同样系好烟韧既impressive意粉
餐厅好豪爽,煎香左表层薄脆既龙脷柳有成四五旧,仲要全部都啖啖肉

至于个芥末子忌廉汁望就望到芥末子粒粒,可惜食落只有忌廉的味道
,建议可重手多几倍……
呀~配菜竟然有椰菜苗又几好㖞
只系略为稔身左d,煮少阵爽脆d会更有口感。

Cappuccino(午餐加$8):
Cappuccino
★★★★★ ★★★☆☆
咁有美感用最爱既baby pink颜色小碟已经要加粒★喇
双层透明杯仔入面既咖啡同奶泡比例清晰可见,口感绵感泡泡沟埋香浓咖啡,yumyum

苦苦地带奶香,i like it

外面天气咁热,个场又有咁大张bar枱呼唤我地,真系要嗌番杯冰冻生啤消下暑先得
Kirin ichiban(原价$48,跟餐加$30+10%):
Kirin ichiban
★★★★★ ★★★★★
麒麟果然有保证,麦味香浓,苦苦地但又容易入口,忍唔住饮完一啖又一啖

すげー~~

埋单$133/2ppl。
整体黎讲职员服务态度友善,环境食物都唔错,今时今日依个价钱食到依个水准既西餐真系几难得
(唔系嗌左酒的话每人$50左右咋!
)虽然唔似可以hea既cafe,不过间中黎食下晏仔/晚餐都唔错呀~
2016-07-03
等候时间
5 分钟 (堂食)
烟三文鱼碎蛋忌廉意粉
香煎龙脷柳意粉配芥末子忌廉汁