2016-05-11
2051 浏览
同友人係APM 行完街都已經8點幾~醒起同事講過有間點心店的店心幾特別~所以就決定搵搵~去試下~由APM行過去都真係有少少遠,可能無咩印象會係邊一個位既關係。由於佢係巷仔的入面,好彩友人見到,唔係一定會行過左lu~入到去都幾多人,差唔多坐滿~全黑色的碗筷同平時酒樓的感覺完全不一樣~再望一下,發現隻碗有D唔乾淨~扣左少少分喇~呢度都幾多款的點心,除左傳統的點心,仲有其他得意的點心~除左得意的點心,呢度仲有有咖啡,花茶同手工啤酒飲tim~ 鐘意試新野的你,一定要黎試下~本身想試個鐵觀音咖啡,但係無哂~我同友人就叫左3個咸點3個甜點~第一個甜點~酥香紫薯餅~個人幾鐘意呢個,幾好食~好香紫薯味,而且個皮好好食~好酥同唔油~密瓜脆脆卷~其實即係炸鮮奶的朋友,但就好重密瓜味,我就覺得唔錯,可以一試~但友人因為唔鐘意食d疑似好香精的食物,所以食左半舊就放棄左~所以我就負責清哂其他,食完覺得有D濟~瓊金流沙包~個人覺得無咩特別~正常,好流心~吉吉蝦餃皇~唔錯~食到有蝦味同爽口,但個皮略為厚左少少~鮑螺雞燒買~幾得意的配搭,味道就唔太突出~不過都可以一試~最無特別的千層珍珠雞~都幾多料,但味道都係無咩特
由於佢係巷仔的入面,好彩友人見到,唔係一定會行過左lu~
入到去都幾多人,差唔多坐滿~
本身想試個鐵觀音咖啡,但係無哂~
第一個甜點~酥香紫薯餅~
所以我就負責清哂其他,食完覺得有D濟~
個人覺得無咩特別~正常,好流心~
幾得意的配搭,味道就唔太突出~不過都可以一試~
都幾多料,但味道都係無咩特別~