終於又到週末啦!!!!約埋個frd行返夠本shopping放鬆下!!旺角都出名多野食,不過今次心中有數!早就揀定來試皇后鐵板燒冰室! 兩個人拎住大袋細袋黎到,等左10mins就入到去,weekend黎講,5點呢個鍾數都可以接受。 我地被安排坐卡位但係可能真系買得太多野, 所以覺得就有D窄,不過見D個環境就知精心佈置過。 見D扒飯都幾人氣,叫返個先!個menu就好吸引,唔知味道點咧。  聞落就幾香啦,牛肉要自己再煎多下,中意生小小食可以考慮唔煎,我就煎到7成咁上下啦。黑椒配牛肉幾時都系絕配,薄切有入口即融嘅感覺,味道都好正。就系咧牛肉少左D,因為實在太好食,如果多D牛肉就仲好。  個frd就order左呢個極品牛柳粒飯!好嫩啊D牛柳,5成熟好有牛肉味,厚切肉粒好有口感,嚼落啖啖肉汁,連鐵板上都唔會干身!!贊!!呢個價錢都算合理啦! 話說我都系一個big fan of 黑牛!凡有黑牛我都會order!算半個食評人掛!果雪糕好滑,又唔太甜又夠大粒,最緊要雪得夠凍!入口即化,夠曬creamy,配埋凍可樂,一流!不過D冰就多左D,都算一個中上級嘅黑牛啦! 總算shopping買到野!又食到好野!

就系咧牛肉少左D,因為實在太好食,如果多D牛肉就仲好。

總算shopping買到野!又食到好野!relax weekend!!禮拜一又要返工啦!!
2013-08-03