餐厅: shh Cafe
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-04-26 4846 浏览
咁啱路过发现尖沙咀至佐敦交界新开咗呢间cafe装修好靓感觉舒服 原来连住隔离系可以做spa嘅💆🏻‍♀️Lunch时段有lunch set 选择几多 另外亦有散叫 有意粉、risotto、sourdough多士、eggdrop 盒子多士、多款甜品例如Croffle🥐、tiramisu、cheesecake🍰另外仲有曲奇饼卖 相当吸引🍪当然唔少得咖啡 茶 latte呢啲▶️火鸡胸鲜山葵牛油果酱盒子吐司 Turkey breast, homemade wasabi guacamole ($78)近期都兴盒子多士 卖相好靓仔~ 打返个卡📸不过我之后都系切黎食😂易食啲🍞多士唔系松软𠮶只 食落似danish bread 因为落足牛油🧈成块包都劲香 之后个边位有少少酥皮效果 多士算厚身 食落唔错 不过如果可以整脆啲会更好食🥓入面火鸡胸肉簿薄地一片片 味道咸咸地似火腿 质感几腍唔干配上大大片鲜甜juicy蕃茄🍅同清脆生菜 感觉好fresh🥬山葵牛油果酱先系重点🥑有几大片咁 加埋啲牛油果酱蓉 牛油果好香熟 质感又有啲似yogurt咁最特别系微微带出wasabi香味 只系冇咗攻鼻效果😋好正!呢啲真系自己起屋企
咁啱路过发现尖沙咀至佐敦交界新开咗呢间cafe

食落唔错 不过如果可以整脆啲会更好食

🥓入面火鸡胸肉簿薄地一片片 味道咸咸地似火腿 质感几腍唔干
山葵牛油果酱先系重点🥑有几大片咁 加埋啲牛油果酱蓉
牛油果好香熟 质感又有啲似yogurt咁
最特别系微微带出wasabi香味 只系冇咗攻鼻效果😋好正!呢啲真系自己起屋企整唔到 牛油果酱控必食
整体呢个盒子多司好好食 味道方面有唔同层次但又好夹

▶️菠菜鸡肉意大利饭
Chicken and spinach risotto ($118)
摆碟唔错 上面加咗啲花 芝士片做装饰
同埋成个绿色咁好colourful🌈
好钟意佢risotto口感做到软硬适中有咬口同粒粒分明🍚
酱汁唔会好水 食落creamy而菠菜味出💚
鸡肉份量比例啱啱好 而且真系一旧旧 所以感觉唔系得risotto饭👍🏻
菠菜鸡肉意大利饭

▶️Praline cheesecake (+$30)
点少得甜品呢 newyork cheesecake就成日听 但系第一次听praline cheesecake🍰
蛋糕分咗三层 面系正常cheesecake嘅芝士 但系比较厚实同埋超浓芝士味🧀
面略略用火枪烧过 形成好似creme brulee嘅焦糖面🍯

饼底再分成两层 最底就系正常曲奇碎饼底 比较散同埋冇乜味
中间𠮶层就系特别之处 系一层混入咗果仁同埋焦糖脆咁嘅🥜
所以食落脆口

虽然呢款蛋糕好特别 但系要真系好食得甜先ok🙈因为都真系几甜吓 同埋成牛好dense 好快滞
见到佢有tiramisu 但系同一般用手指饼整嘅tiramisu都好唔同 隔离枱食嘅croffle都好似唔错🧁
Praline  cheesecake

▶️炭烧乌龙茶☕️
呢个系跟lunch set嘅饮品 如果大家想要特饮可以半价
Cafe果然唔同啲 乌龙茶味道好苦涩香浓 顶有层泡泡
饮咗一啖已经醒神晒👀 冻饮又几解渴

食物质素高 卖相至味道调味都做得好好👍🏻
服务态度亦好好 多数后生仔女 几friendly咁
环境当然舒服 感觉好relaxing 以白色同桃色为主 望落干净整洁 打卡都一流😌
价钱起cafe黎讲算合理 两个set连两杯加埋一 加一件甜品 平均每人$120左右 好似冇加一 我觉得好值啊
食完又饱又满足又recharge咗!
感觉迟啲应该会多人去 今日好彩唔洗等位🤫
火鸡胸鲜山葵牛油果酱盒子吐司