2018-09-27 2588 浏览
今日第二次同同事黎Night Market 食lunch,第一次试左lunch set都唔错😌。今次我地四条女,就谂住可以叫多D唔同款去share🤗本来打算叫4人餐,但因为有D𩠌唔系咁啱食,所以最后都系打算散叫。先上左几个点心,小笼包有D厚皮,汤都几甜,但入面的猪肉🐷有D过熟。而煎云吞🥟几香口,放左D葱花同芝麻系令佢更有口感。不过食入口有D油,同埋略厌细只左少少😅😂蛋香🍳手抓饼系一个同事好想食,佢话之前系台湾食过记得好好食,但呢个有蛋味冇蛋香🤷🏼‍♀️饼底系几软熟既,中间好大pat葱但又放得唔平均…如果唔同地道个D比较都合格既😂鲁肉饭🍚最出色,肉嫩汁香,个流心卤水蛋🥚都唔错。不过真系好细碗,一个人食都唔太够饱🤣我地4个人分真系只得一人一啖。如果食唔同𩠌既话建议两人share一碗会好D。豆酱蒜蓉炒A菜🥗都几好,唔太浓味又有豆板酱既香。佢都炒到刚好,菜唔会过熟,都唔太油,唔错。👏🏼新竹米粉我觉得卖相麻麻🤦🏼‍♀️D配料有D乱哂笼咁,食落口其实都唔错,配料都足,米粉都爽。可能我地都叫得偏少,所以加多两个甜品。焦糖冻布甸🍨几香,个底仲要系一层薄薄蛋糕底,甜度不错。而个杏仁豆腐都几香甜,但口感有D怪

香煎云吞
蛋香手抓饼

招牌鲁肉饭
豆酱蒜蓉炒A菜

新竹米粉

焦糖冻布甸、杏仁豆腐

可能我地都叫得偏少,所以加多两个甜品。焦糖冻布甸🍨几香,个底仲要系一层薄薄蛋糕底,甜度不错。而个杏仁豆腐都几香甜,但口感有D怪,佢应该落糯米粉落左多,变左个豆腐好似年糕咁…虽然唔难食,但真心有D怪怪地咁😅🤣
比起上次食set lunch,我觉得今次食 a la carte既菜品就有D麻麻,可能比较少造啦。建议都系食返set水准应该会稳定D😌
2018-09-27
招牌鲁肉饭