2009-02-05 11 浏览
一心入去d bay 同男友慶祝生日,去到zaks.完全feel唔到咩叫服務以下有兩大點,我奉勸各朋友,如果想要有浪漫而去呢間zaks的朋友,呢間絕對唔係一個好選擇,而且令你一肚氣.首先,我係有booking and reserve window side. 去到zaks一位香港中年男士(場內我好像只見一位香港中年男士),手持booking list, 我同佢講我book jor 位,我以為佢會帶我去table 嘅位置(佢外表話晒係一間有質素的餐廳),原來係虛有其表,敗絮其中. 佢叫我上去,上到樓上轉個頭,佢已經唔知去咗邊.上到去又無人接應,我主動問人,staff就求其比個位我.(正常一間餐廳,係會有人帶位),我眼見有window side.就問staff我book jor window side.佢話有人reserve jor.但係我都reserve jor wor.之後香港男人帶另一臺客上黎,個staff 就問佢可否轉位之類的問題.個男人走過黎話:你book 時,我地嘅staff只係盡量比window side你,唔係一定可以比到你,我同佢講我都係reserve jor,(我眼見是有

你book 時,我地嘅staff只係盡量比window side你,唔係一定可以比到你,我同佢講我都係reserve jor,(我眼見是有window side 臺),佢依然只是講唔係一定比到我.
態度唔見得好,又唔explain.如果佢態度好d,我覺得心理上受到respect.
但佢唔explain,一問說不一家有,這很難接受.

各位,情人節將近, 如果大家唔想有一個不愉悅的待遇,請各位三思.