家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2016-06-11 481 浏览
有时会问点解d时间可以过得咁快,好快一日冇咗,好快忙碌嘅月头又到咗,好快又到咗唔记得食午餐嘅下午,见到大厦门口个易拉架仲系到,应该如无意外,今个下午茶可以食寿司?😬😬😬虽然个banner写咗午餐直落到18:00,但上到去见得一台客,都知唔对路,侍应姐姐话last order15:15!即系我食个寿司要系45分钟内完成啊?于是渣渣淋落单先~已经唔记得要顾及同伴嘅感受,自己叫咗个竹寿司定食先!有七件寿司,之所以拣佢,因为有两件我最喜爱嘅三文鱼!个餐仲有埋沙律同蒸蛋,沙律嘅份量颇少,落咗胡麻沙律酱,麻酱几香,同d菜都几夹,而个蛋嘅配料好足,有日式鱼蛋,冬菇,蟹柳同素翅,食落滑而不漏,咸淡适中,感觉似日本家庭主妇嘅拿手小菜,几过瘾!讲返我最喜爱嘅三文鱼~之前讲咗个定食有两件,仲要系大大件!厚度同d连锁店,直情唔使比!咬落啖啖肉,好味到而家仲流紧口水!最后,请大家欣赏下件赤海虾,晶莹剔透,摆系碟时已盖过晒件寿司,放系只碟到一比较,杀色到呢~口感好甜,新鲜爽口!最近见有食客话个乌冬唔掂,今日个餐包埋,咁就试下先讲啦。呢款系幼身嘅稻庭乌冬,少有餐厅使用嘅原因之一系佢成本比较贵,以一个$85嘅寿司定食

😬😬😬

已经唔记得要顾及同伴嘅感受,自己叫咗个竹寿司定食先!

竹寿司定食
有七件寿司,之所以拣佢,因为有两件我最喜爱嘅三文鱼!

个餐仲有埋沙律同蒸蛋,

讲返我最喜爱嘅三文鱼~
之前讲咗个定食有两件,仲要系大大件!

最近见有食客话个乌冬唔掂,今日个餐包埋,咁就试下先讲啦。
呢款系幼身嘅稻庭乌冬,少有餐厅使用嘅原因之一系佢成本比较贵,以一个$85嘅寿司定食包含其中,食到都应该叫荣幸啦?

而我竟觉得好味,可能口味嘅嘢好个人,我钟意佢够爽口弹牙,烟烟韧韧,有嚼口,个汤系好淡,但胜在加咗葱花,香气扑鼻惹人。

真系唔好意思,当我同我部电话食完个餐,已经接近16:00,侍应姐姐蓄势待发等紧我地埋单。

奉劝各位,下次唔好等到真系饿到不得了先去食嘢,无论对自己身体,或者对d要落场嘅餐厅都⋯⋯唔系咁好!

不如,餐厅跟进下d营业时间,好让我等唔好会错意?
无论点,都算系一个yummy下午茶时间嘅午餐。
2016-06-06
竹寿司定食