一睇張相就流哂口水,係上環有間超高質嘅隱世西餐餐廳!係朋友介紹下就齊去食,價錢唔太貴,但個裝修環境好好Feel,而且食物總類多不勝數,食材質素不差,就咁同女友叫左5款野食,包括我最鐘意嘅生蠔😍😍中碼生蠔頭盆生蠔,隻隻都又肥又大,唔洗加檸檬調味已經食到蠔嘅鮮味!芝士焗原隻龍蝦隻龍蝦一啲都唔細隻,廚師落好重芝士焗到佢香噴噴,離遠已經嗅到好香嘅芝士味,而且肉質好爽,無話焗完之後啲水份流失哂,記得食埋個蝦鉗黑松露雜菌意大利飯超有水準嘅飯,啖啖到都食到黑松露,淋痴痴得黎啲飯又好煙韌,同我平時自己煮果啲飯差好遠🤣秘醬醬汁焗豬肋骨(七成)隻豬肋骨超級好味,最鐘意Lun骨嘅我點會放過佢條肋骨呢,佢重點係個秘製醬,因為秘製所以大廚話唔講得,不過我覺得有啲似燒烤醬,但佢帶有小小甜味,食落好吊味!意式巴馬火腿意粉最後黎左火腿意粉,雖然我堅食得好飽,但佢嘅火腿香味,令我爆肚都要食埋佢,啲意粉估唔到咁好味,應該落左唔小橄欖油及蒜蓉。呢間隱世餐廳下次一定會返黎食多次😎😎

中碼生蠔
頭盆生蠔,隻隻都又肥又大,唔洗加檸檬調味已經食到蠔嘅鮮味!

芝士焗原隻龍蝦
黑松露雜菌意大利飯

秘醬醬汁焗豬肋骨(七成)

意式巴馬火腿意粉

呢間隱世餐廳下次一定會返黎食多次😎😎