2019-07-16
屋企附近自從多咗好多樓盤,人流自然多左好多 ,咁又自然地開咗好多食肆。今次就去咗屋企附近海濱長廊沿海一帶嘅一間泰國餐廳食飯, 餐廳都有亞熱帶風情feel, 餐廳外面有露天雅座比客人一路食一路欣賞海景,但係因為實在天氣太熱喇,我同我老公只有選擇坐室內嘆下冷氣比較舒服啲。泰式拼盤拼盤有蝦餅、魚餅、雞翼同春卷, 每樣都好食,炸得好鬆脆可口,味道又唔會太鹹,適中,好味。黃咖哩雞因為唔食得太辣所以叫咗個少少微辣嘅黃咖哩,咖哩非常惹味, 味道濃度適中, 唔太稀亦都唔會太結,不錯。泰式豬肉炒河老公鍾意食泰式炒河 ,而我一 向都唔太鍾意食, 覺得好肥膩好油,點知呢一次有驚喜呀,唔油不特止仲炒得好乾身好好味。海南雞飯呢個海南雞飯就好失望啦,啲飯唔係正宗黃油飯 , 飯嘅口感又麻麻地, 雞唔夠嫩滑之餘,又鞋口兼冇乜雞味。炎炎夏季梗係唔少得叫番杯冰凍嘅啤酒啤下啦,一路食一路欣賞海景,enjoys !
泰式拼盤
黃咖哩雞