2016-05-04 2198 浏览
第一次食新麻蒲系系cwb个间 个次第一间分店 亦得一间分店 依家扩展到有3间 仲令我依个屯元天人受惠 因为第一次去已经对佢既烧肉同埋炉边蛋 心心眼一泥梗系炉边蛋落左先 等一阵差吾多成型嫩嫩地就有得开食今次去系全为左个sakura2人餐 同男朋友或者闰蜜去都不错 满满既粉红色 fantasy388两位 肉既量中等 但相比其他set依个价钱我都接受到 因为上次去既时候嗌牛既set 都600以上埋单 虽然包罗万有 但可能有啲系吾岩食又或者无甘大程度想食 而今次依个set啲肉又有最受欢迎既护心肉又有五花肉 仲有砌成花形既猪颈肉啵 性价比相对高啲喔既然食sakura set我地就食得彻底啲 饮品都有樱花 叫做樱粉漫天 入面仲有啲西柚粒添 相对其他饮品甜 但酸同甜拣我会拣甜既 樱花带比人既感觉就系甜甜的肉肉啊 にくにく 明明系韩烧反倒讲日文 其实系因为比日剧洗脑 依排劲钟意食肉先烧秘制猪颈肉 猪既油真系好惹火 明明图中烧得好靓仔 点知转个头waiter落第2碟野落枱 啲猪颈肉就㶶ed 但幸好无㶶晒 真系要好专心甘烧啊之后烧五花肉 都系好扯火 但烧出泥又劲邪恶 不过相对其他腌制过既肉就稍淡 但食到五
因为第一次去已经对佢既烧肉同埋炉边蛋 心心眼
炉边蛋
一泥梗系炉边蛋落左先 等一阵差吾多成型嫩嫩地就有得开食

今次去系全为左个sakura2人餐
男朋友或者闰蜜去都不错 满满既粉红色 fantasy
388两位 肉既量中等
虽然包罗万有 但可能有啲系吾岩食又或者无甘大程度想食 而今次依个set啲肉又有最受欢迎既护心肉又有五花肉 仲有砌成花形既猪颈肉性价比相对高啲喔

樱粉漫天
入面仲有啲西柚粒添 相对其他饮品甜 但酸同甜拣我会拣既 樱花带比人既感觉就系甜甜的
秘制猪颈肉
先烧秘制猪颈肉 猪既油真系好惹火 明明图中烧得好靓仔
点知转个头waiter落第2碟野落枱 啲猪颈肉就㶶ed
但幸好无㶶晒 真系要好专心甘烧啊
五花肉
但食到五花肉既个份油脂
猪肉香肠
系肉侧边仲跟左拼盘 好开心有我上次食完劲番寻味既猪肉香肠 佢系非一般架 好多芝士 岩岩烧起既话要等阵先食啊
护心肉
所有肉入面最出色莫过于护心肉 肉味最浓 夹住生菜食真系正
樱花绽放年糕
依个set入面仲有个樱花绽放年糕 原本我地都谂紧加吾加10蚊转做炒饭或者冷面 但碍于都饱饱地所以谂住年糕就够了
但原来都几大份 年糕烟韧 个汁浓稠 配上我最爱既西兰花 仲贯彻年糕既配料 有烟肉等
芝士韩式辣鸡脚
然后 嗜辣既我地又嗌左个劲吸引既芝士韩式辣鸡脚($138) 其实就系冲住佢系无骨而去
平时食既时候好懒 成日因为鸡脚要啜骨所以放弃
但依个真系食到我lamlam俐
佢辣既后劲好强 但配多啲芝士食又会无甘辣 明想我月巴姐lol

甘近有新麻蒲 等我下次带屋企人去食先 但一定要系月头 豪食元朗优质韩烧
炉边蛋
秘制猪颈肉