2021-04-20
星期六拍拖日。2人世界都一定會預埋captain,變2人1狗世界。一直都想去佐敦樓高3層寵物生活館 Ruff & Fetch,一於就去朝聖先。位置由於係帶埋狗狗,所以都係揸車過黎;最近既停車場係童軍總會。都尚算方便,易搵。環境底層係售賣寵物用品,而上層就係寵物美容,一站式滿足寵物所需。頂層露天茶座係要由鋪頭向前街到獨立電梯上去。餐廳係寵物友善,所以僕人們都可以同主子愛犬齊齊歎咖啡。餐廳有戶外內空間都可以比小狗跑啊跑啊跑,我飛。外面是木地板、木桌椅和太陽傘;滑梯仲有泳波池Tim,captain好多野玩啊。可惜今日朝頭早落完雨,波波池都濕哂;唔想做濕狗。我地都係唯有乖乖同captain係outdoor玩一陣,再坐番入indoor了。食物餐廳供應手調咖啡、輕食、主食意粉漢堡和狗狗食物。獨樂樂不如眾樂樂,小狗captain今次終於唔係靜係望住我地食野,佢都可以一齊食好西。我地叫左:雞肉味狗狗雞蛋仔熱辣辣雞蛋仔,屬於軟稔質地,唔係香脆的。Meet開入面有雞肉餡,淡淡的蛋香。荔枝、士多啤梨梳打手調氣泡梳打,岩哂夏天飲。士多啤梨味梳打飲得出係handmade果醬溝出黎,仲有士多啤梨果飲籽,my fa
星期六拍拖日。
2人世界都一定會預埋captain,變2人1狗世界。
位置
底層係售賣寵物用品,而上層就係寵物美容,
一站式滿足寵物所需。
頂層露天茶座係要由鋪頭向前街到獨立電梯上去。
餐廳係寵物友善,所以僕人們都可以同主子愛犬齊齊歎咖啡。
餐廳有戶外內空間都可以比小狗跑啊跑啊跑,我飛。
食物
餐廳供應手調咖啡、輕食、主食意粉漢堡和狗狗食物。
我地叫左:
雞肉味狗狗雞蛋仔
熱辣辣雞蛋仔,屬於軟稔質地,唔係香脆的。
Meet開入面有雞肉餡,淡淡的蛋香。
荔枝、士多啤梨梳打
手調氣泡梳打,岩哂夏天飲。
士多啤梨味梳打飲得出係handmade果醬溝出黎,仲有士多啤梨果飲籽,my favourite。
蜜糖雞翼
燒雞翼我中意食,蜜糖咸甜開胃,雞翼好大隻。
炸魚手指
即炸魚手指,不會乾,而且亦有好好隔油,不會油膩;小朋友最愛。
黑松露醬薯條
黑松露醬灑滿每一條即炸薯條,調味出色,金黃咸香,醬油亦沒有獨膩的感覺,配合凱撒醬的黑松露十分清新;令人一條接一條。
P.S. 依到既員工仲好nice幫我地用紙袋袋住雞蛋仔
Captain少出街,細膽胃口細左;但番家又可以繼續食了。而且除左可以帶狗狗,同場仲有主人帶貓貓黎玩,人寵共融空間好開心,好推介有養寵物既朋友黎
輕鬆和毛孩的三人行悠閒下午,爽啊~開心仔~
下次再黎識多d朋友仔先。