2018-04-03 127 浏览
今日同朋友去咗尖沙咀食饭上次友人介绍嘅佢话如果想饮一杯特别既cocktail,食一啲好味嘅晚饭,就一定要黎依间The Right Place一入到去见到啲好特别嘅装修有传统香港风格配合西方文化好靓环境好好 令人好期待佢哋嘅出品一坐低Server好好咁倒左杯水俾我哋睇左一阵Menu我哋就急不及待要叫嘢食😋饮品拣左豆腐花cocktail同non grand豆腐花cocktail系用木桶上上枱之后工作人员会系你面前将一杯类似豆浆既野倒入去个木桶度然后盖好等大概10至15分钟就会成形味道好特别 加左酒既豆腐花😂但口感同豆腐花一样好滑👍🏻Non grand 就系系一碗鱼肚姜汁牛奶🥛饮落好舒服 姜同奶既比例岩岩好跟住上枱嘅系避风塘软壳蟹同埋斑马臣芝士蒜香松露油薯条好大份呀🤣原本以为系一啲佐酒小食嘅份量实在太低估啦 而且软壳蟹系超劲量呀薄薄一层炸粉 厚厚既蟹肉 令人非常满意薯条亦都炸得好香 估唔到芝士松露同蒜系咁夹每一条薯条都有呢三种嘅味道 🤤🤤食到咁上下 个带子Ristto上枱啦我同友人见到即时觉得好吸引忍唔住即刻试一口当我地是完第一啖之后都不禁喺度研究究竟有啲咩材料系入边因为味道非常独特亦都有几
今日同朋友去咗尖沙咀食饭
上次友人介绍嘅
佢话如果想饮一杯特别既cocktail,
一入到去见到啲好特别嘅装修

忍唔住即刻试一口
当我地是完第一啖之后都不禁喺度研究究竟有啲咩材料系入边
因为味道非常独特
亦都有几种唔同嘅感觉
细问之下原来依个饭入边有咸蛋黄,南瓜同金华火腿😱😱 好出奇地夹呀
仲好好食 我地一啖接一啖 唔洗一阵食晒
带子Risotto

当我地食得7788嘅时候工作人员好贴心咁样问我哋个汉堡系咪可以上得
我哋先醒起原来仲有野未到 但已经食到好饱 🤤
汉堡一拎出嚟卖相好好 几饱都已经唔重要 😂面包皮用咗竹炭包去做好松软而且颜色独特好吸引
牛方面我哋拣咗七成熟 有得拣好开心!
汉堡嘅馅料有蛋,烟肉,番茄,生菜同芝士全部都系我哋最钟意既搭配 超开心🤣 成个汉堡清晒!
芝士安格斯牛肉汉堡包配薯条

成餐饭同朋友都食得好开心
已经约定下次再同其他朋友过嚟
埋单嘅时候佢哋有位店员同我地倾开计😅
我地对啲食物太有兴趣,言谈之间得知原来佢哋嘅总厨系跟米之莲二星大厨学师嘅👍🏻👍🏻唔怪得咁有水准
中西合璧起嚟咁特别
都好多谢呢位店员嘅介绍令到我哋更加了解总厨嘅心思 好欣赏呀👏🏻👏🏻👏🏻
希望快啲再约到去大吃大喝😋
2018-03-28