2016-01-02
今日係2015年最後一日,約左朋友去西九倒數,去之前當然要食飽飽。唔知七點半算係早定係多數人已經去左霸靚位睇煙花,見無咩人等位,於是就試下呢間啦!因為得兩個人,所以決定order一個pasta,一份沙律同一個set C (麵包籃+湯)。上菜依次序如下:揀了白湯,忌廉甘筍湯,甘筍打成幼滑的甘筍蓉,但唔會好傑,偏淡同時送上麵包籃(欠相) - 麵包鬆軟,送來時是已焗熱,牛油可融化於麵包內跟住就係 煙三文魚忌廉蘑菇天使麵 ($98)賣相唔錯,煙三文魚有心機咁切成一個玫瑰花形,對比之前其他食評的賣相似乎有進步。仲有幾粒酸豆,我諗係用黎中和下。望落份量好似唔多,但原來食落都幾飽下,當中亦有唔少蘑菇,呢個唔錯而最後就係 凱撒沙律(around$5x)另加鷄胸($25)最後先上呢個,次序比較奇怪,入面另有荷蘭茄,芝士,菜都幾爽口。鷄胸唔乾,但係麵包粒就燶左,同埋得好少沙律醬...待應亦都幾好笑容,亦有不時加水。上餐次序係有D怪,但食物味道不過不失。總括整體尚可,可以再試。
上菜依次序如下:
跟住就係 煙三文魚忌廉蘑菇天使麵 ($98)
總括整體尚可,可以再試。