2023-06-07 197 浏览
上水日式拉面舖唔系好多,喺马会道十字路口见到一间日式拉面店一鸣,一直都想试,但每次行过都见到好多人排队,今次特登平一利息,好彩真系冇咁多人,如果假日嘅话就应该要排吓队。呢度坐得都几舒服,餐厅装修都几精致,上一大班朋友嚟吹水都OK,环境唔会话太静,都可以倾得几舒畅!首先梗系要叫返碗拉面,由于今日好肚饿关系,我叫咗好多嘢食,叫咗黑蒜猪颈肉拉面,仲嗌左芽菜同埋一只蛋!超丰富好正!碗拉面都真系味道唔错,猪颈肉都几淋身!我仲跟埋餐,加左份炸鸡同埋抹茶波子汽水,抹茶波子汽水真系第一次听,味道真系几好饮,抹茶味几重几得意,下次会再饮!同埋叫咗个炸鸡,热辣辣真系好好食!唔算好厚炸粉肉质都算嫩滑!不错不错!!!