2018-06-28
今日相約朋友放工去食crepe~自從係法國食過一次就一試難忘❤️唔講唔知~ Cafe Crepe原來係一間來自加拿大多倫多嘅法式可麗餅過江龍🙌除左香港嘅分店 係全球仲有七間分店😱呢度嘅可麗餅係個open kitchen即叫即整 所以上枱有種微微熱力~店員好細心咁介紹menu 仲話比我地聽有咩推介~咁岩同朋友都好想食龍蝦就叫左呢款!Lobster Newsberg Crepe ($229) - 8/10對於crepes我真係一試愛上🙊🙊而呢度嘅crepes完全是我的茶 食落係煙煙韌韌嘅質感👀呢款係加左紐堡醬💕同鮮味十足嘅龍蝦真係絕襯黎~~~香滑奶香帶微微酸甜嘅味道正好提起龍蝦鮮香😍上面有一隻龍蝦鉗肉 入面再有啲龍蝦肉咁 好滿足!.另外我地仲叫左個甜嘅黎share!Sweet Crepe Greque ($105) - 7/10呢個係佢地signature香港限定之一👀營造希臘🇬🇷風情 用上甜檸檬+核桃+開心果+蜂巢微酸嘅感覺係夏天真係好岩 而上面嘅蜂巢Sweet Crepe Greque陣陣蜜香 中和酸味 食埋個甜品開心哂❤️
店員好細心咁介紹menu 仲話比我地聽有咩推介~
咁岩同朋友都好想食龍蝦就叫左呢款!
對於crepes我真係一試愛上🙊🙊
而呢度嘅crepes完全是我的茶
Lobster Newsberg
食落係煙煙韌韌嘅質感👀
呢款係加左紐堡醬💕同鮮味十足嘅龍蝦真係絕襯黎~~~
香滑奶香帶微微酸甜嘅味道正好提起龍蝦鮮香😍
上面有一隻龍蝦鉗肉 入面再有啲龍蝦肉咁 好滿足!
另外我地仲叫左個甜嘅黎share!
呢個係佢地signature香港限定之一👀
營造希臘🇬🇷風情 用上甜檸檬+核桃+開心果+蜂巢