2020-12-02 427 浏览
今日星期三Aeon有折,去左九龍灣megabox shopping 🛍 完,之後見到角落頭有間食pancake店,就跟朋友一齊去食番個lunch,量完體溫之後就安排4人座位比我地,坐得鬆動,疫情期中有埋膠板分隔住,食得安心!士多啤梨🍓梳乎厘pancake$128: 擺盤製精緻,每片士多啤梨都切到心形狀舖係碟邊,有3塊厚厚的梳乎厘pancake,嚴選日本島根雞蛋,製作出高質梳乎厘班戟,口感輕柔,空氣感十足,而且蛋漿調配得宜,蛋味濃郁,附有楓糖漿,更甜美!目玉燒梳乎厘pancake$118: 餐廳新產品,面頭真係顯現出迫真係目玉燒,蛋白部分其實係吉士,一切開流心既蛋漿留落去pancake 度食好正,加上本身蛋香滿溢的梳乎厘班戟, 味道更豐富,非常誘人。抹茶沙冰$48: 抺茶味都幾突出,唔會太苦澀,把打好的奶油擠在打碎的抹茶冰上,面頭舖滿鮮忌廉及抹茶粉,味道甘醇濃厚,冰涼清爽!胚芽薑味燕麥奶咖啡 $40: 冬季特飲其中一款推介,完整之胚芽粒配埋低脂香甜燕麥奶富有飽足感,再帶埋薑味令風味更顯獨特,飲完更加可提神!👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我

+++++++++++++++