2021-09-29 235 浏览
已經係第二次幫襯,上次食咗泡菜炸雞刈包(而家已經停產嚕)+芋泥煎餅配肉鬆,然後一直念念不忘個塊好足料既煎餅🤣(小提示: 可以打電話order咗先再去拎比較好,夏天係舖外等得耐都有啲熱😅)今次叫咗蝦餅刈包+芋泥煎餅配Oreo 首先我幾中意佢個包裝,刈包有貼紙封口,煎餅包裝開口向下,再用透明袋裝好,沿路拎返屋企好似無甘易入塵😎🔸蝦餅刈包包裝:貼紙一打開已經係個好適合打卡既賣相,包同餡料都層次分明 (拎到返屋企個包都無散,估計佢哋入袋個下係有諗過🤔)刈包同上次一樣甘鬆軟,又唔會好似一般饅頭甘好’將’嘴甚至痴牙。至於餡料我中意呢個多過炸雞,因為佢唔會好似炸雞甘大舊,食起上黎比較易放入口,如果係企係街食,我會推薦蝦餅刈包。另外咖喱醬好香,就係咖喱魚蛋個隻醬既味,蝦餅係煎既,微彈牙,啖啖蝦肉,如果蒜味醋多啲啲可能食落會更開胃呢🔸芋泥煎餅配oreo切開前:切開後:可以見到皮薄而且好多芋泥,芋泥唔會好甜,皮好煙韌。不過佢既Oreo係軟身既(類似蛋糕餅底個隻口感),如果中意咸味同多少少口感可以揀返肉鬆Ps本身諗緊芋泥配Oreo會怪怪的,但食落又無違和感😗

今次叫咗蝦餅刈包+芋泥煎餅配Oreo

🔸蝦餅刈包
包裝:

🔸芋泥煎餅配oreo

切開前:

切開後:

Ps本身諗緊芋泥配Oreo會怪怪的,但食落又無違和感😗
2021-09-29
10 分钟 (外卖自取)