2024-03-31 79 浏览
@lungo_hk 帮衬左lungo两年,长沙湾分店都去唔少,仲介绍好多朋友同成日带狗狗去。我地两个人多数叫2杯野饮同一个野食,有时就一个野饮+一个野食,都从来冇店员讲过有问题。但系今日5pm去到长沙湾,店员第一句已经话「堂食啊?我地六点close㗎啦」唔紧要,我地照叫堂食,然后我地叫左一杯野饮+一份bagel,店员就唔比我地埋单,话一定规定要叫两杯野饮,野食唔计。然后系咁叫我地一系转外卖。明白店家都希望利益最大化,但系真系要咁死板经营?我一直都好钟意lungo啲野饮同野食,但系今次真系令我好失望!当你地赢左道理,输左经营🙂同埋如果店员咁赶住收工,不如set个收工时间系五点算啦🙂