之前想试呢间Pizza Maru好耐,今日终于的起心肝试试。星期日下午两点直入,不过入面人都多。Pizza Maru餐牌有韩风特色精选,沙律,炸物,特色薄饼,经典薄饼,芝加哥薄饼,韩式炸鸡,年糕,饭,意大利粉,意大利饭。韩国烤肉芝加哥 $213 另加一双倍马苏里拉芝士,芝士条,牛小排,辣肉肠,番茄,巴马臣芝士,糖霜,意大利香芹,Maru番茄酱特登交代服务员要热上枱,果然热辣辣同劲多芝士,拉丝拉极都有,食落烟烟韧韧,正!上面既牛小排就麻麻地,都唔嫩。辣肉肠就太干,个人唔太钟意。番茄酱唔太出,湿润感无乜,好彩够芝士。最特别系批边洒上甜甜既糖霜,食落少少甜甜地。餐厅声称批底健康,用黑米,绿茶,小球藻同12种天然谷物制成。批底薄个部份初头食都脆,放耐就唔脆,一定要热食。Size系10吋,一开6件,有大有细奇奇怪怪,叫人点分。牛骨汁酱油炸鸡 $228 另加一牛骨汁酱油炸鸡一客12件,有鸡上髀鸡下髀鸡翼鸡胸等,块皮都脆既,肉质就无特别,鸡胸好干,主要食汁。个汁甜中带少辣,洒上葱花同白芝麻粒,个人觉得味道质感绝对无特别。薄饼系唔错,不过主要系芝士够多,其他配料无特别。炸鸡都无特别,唔洗试。服务麻麻,

韩国烤肉芝加哥 $213 另加一

牛骨汁酱油炸鸡 $228 另加一
牛骨汁酱油炸鸡

薄饼系唔错,不过主要系芝士够多,其他配料无特别。炸鸡都无特别,唔洗试。服务麻麻,个地好多尘。
2022-09-25