2023-07-16 58 浏览
最近經常孖住個囡周圍去食好野,之前同佢食過Pizza maru荃灣店,覺得好好食,黎到屯市行街見到有分店,一於再食啦。對比荃灣店細一啲,但一樣咁受歡迎,晚飯時間好多人等位。炸雞Pizza係必食之選,口味選擇多,好多都好想試。🍕芝心Maru大哥Pizza有10/ 14吋兩個大小,可加錢轉特式手工批邊,有3種選擇,我地揀左雙芝邊,可以一粒粒扭出嚟食,夠晒芝味。Pizza底用蕃茄醬,加上酸忌廉和其他配料,保留批底少少脆度,開胃好味。人少少想試多啲口味既炸雞可以點「半半炸雞」喺指定口味中選2款。🍗蜂蜜牛油秘製炸雞之前食過阿囡最喜歡,指明要再食。炸雞塊都幾大件,完美覆蓋炸漿,香脆挺身,加上溶化牛油和蜂蜜香氣,外脆肉嫩夠入味。蒜香甜辣秘製炸雞有點咕嚕雞球的影子,炸雞配上甜辣汁,辣度只屬BB級,醒胃惹味,小朋友都食到。飲品點了🍹Pink Berry Ade - 士多啤梨、檸檬、薄荷葉梳打,清甜解渴。🍹Mango Passion Iced Tea ,香甜的水果茶,味道清新唔會過甜,Keep到茶的香澀味,解膩舒喉。

炸雞Pizza係必食之選,口味選擇多,好多都好想試。

🍕芝心Maru大哥Pizza

🍗蜂蜜牛油秘製炸雞