2005-05-28 4 浏览
星期五風雨交加果陣上去. 雖然唔多人, 但似乎有海景望果d位都occupied 左~ 只不過o係兩個梳化位同我諗兩檯能有海睇. 另有bar 檯, 但o係咪真o係會有人坐, 定o係要o黎做樣呢? 因為個吧擺滿晒野. 燈光喑但唔會黑到menu都望唔見, 每檯有小蠟燭, 氣氛o係唔錯o既, 但話好high class 又唔算; 亦因為咁, o係食物唔太出色o既情況下, 近百元o既set dinner 真o係有d 貴o羅. 三個人, 嗌一個set, 再加個pizza. set 冇麵包, 湯o係超迷你羅宋湯物體. 主菜o係香草白汁雞柳茄子, 香草味竟然o係屋企住荵雞腋o既味? 雞柳同茄子, 份量ok 多而味非常一般, 配o既意粉一般質感. pizza 話o係意大利肉腸同mozzarella, 但o係芝士味唔出唔香, 青椒太多, 肉腸o係火腿? 仲有一d toppings 一切就全部跌晒出o黎, 好論盡...pizza 底太厚, 好韌, 唔脆. 呢個一定唔合格! 諗住嗌甜品, 點知得番marble cheesecake 揀, 擺o係雪櫃但o係唔凍o既, 但o係超級無敵硬, 切出o黎一小塊小塊似硬糖

諗住嗌甜品, 點知得番marble cheesecake 揀, 擺o係雪櫃但o係唔凍o既, 但o係超級無敵硬, 切出o黎一小塊小塊似硬糖, 上面o既朱古力漿全部硬化冇味, o係個餅底有d牛油香, 芝士味? forget it 吧. 個set 加十元轉特色飲品, 我唔怕夜飲咖啡, 叫左cinnamon coffee (hot), 呢個原價三十五元架! 呢個o係幫呢度挽回分數o既order, 肉桂香o岩o岩好, 稍嫌甜左d, 同唔夠咖啡香. 大湯碗杯上, 夠熱但可以更熱.

我諗上o黎飲野會好d. 服務幾好, 個嬸嬸好慇懃, bar 後面幾個後生仔係度忙碌但幾好笑容. 知道我地睇openrice 上o黎, 打左個九折, o係個pleasant surprise ~ so, 比個barely ok 佢啦!