Pirata 旗下嘅餐厅从来都唔会令人失望🥰今次介绍黎间系食义大利菜,其实已经系半年前食但系一路都未介绍🙈唔知menu 仲系唔系一样🙈 上次去试左佢个Executive lunch set ($318 pp) 包左3 courses,相当丰富👌🏻餐厅装修都好特别,上次坐左系间细房入面,碎花curtain好有欧陆风🤩-ANTIPASTI-头盘方面我就试左fried calamari 同埋burrata! calamari 份量超多🤣佢嘅chili garlic mayo 几香口,食到停唔到口🙈 burrata 都非常唔错,口感一流🥰加埋唔同种类嘅番茄仔,好甜之余卖相仲好吸引🌈-SECONDI-今次试左两款意粉都唔错,第一个系truffle tagliolini,其实真系同pici 个个差唔多haha,印象中个人觉得pirata 个个比较好食,浓味d 同埋creamy d🙈 (虽然我觉得pirata旗下嘅黑松露意粉recipe 可能根本都系一样嘅🤣🙈)黎个味道比较清淡但系胜在佢个tagliolini 好弹牙👌🏻 另外一款系seafood cavatelli,黎款相对浓味d,仲有好多唔同种类

-ANTIPASTI-

-SECONDI-
今次试左两款意粉都唔错,第一个系truffle tagliolini,其实真系同pici 个个差唔多haha,印象中个人觉得pirata 个个比较好食,浓味d 同埋creamy d🙈 (虽然我觉得pirata旗下嘅黑松露意粉recipe 可能根本都系一样嘅🤣🙈)黎个味道比较清淡但系胜在佢个tagliolini 好弹牙👌🏻 另外一款系seafood cavatelli,黎款相对浓味d,仲有好多唔同种类嘅海鲜添🦐 个人超钟意cavatelli 烟韧嘅口感👌🏻
Seafood cavatelli

-DOLCI-
甜品方面有lemon sorbet 同埋pistachio crème brûlée🥰 lemon sorbet 超酸🤣但系都几解腻👌🏻 pistachio crème brûlée 味道几浓郁,上面个raspberry sorbet 都好好食☺️
Lemon  sorbet  and  pistachio  crème  brûlée

Seafood cavatelli