2022-02-13 162 浏览
玉桂山鸭脷排点解咁多去?因为登顶可以望到深湾同海洋公园,仲可远望到南丫岛😌位于市区的山峰⛰️可望到无敌大海景,沿途劲多打卡点,cp值好高!行山路线路线:利东党铁站>玉桂山>鸭脷排>灯塔 (原路折返)全长:约4公里时间:3.5小时(连拍照)行完山揾到间西餐厅,绝对系行山发烧友必去的健康cafe🥰一去到已经见到有食客同柴柴系门口!🐶🐱佢地主打健康自家制食物,宠物友善餐厅,毛孩可以同主人外出放松。一入到cafe就点左Tropic Thunder,有我最爱的芒果+菠萝🍍,味道好fresh又唔会太甜,砂冰+果汁一齐「sir」落个喉咙度好舒畅!讲返食物先,间cafe主打自制Waffle,🍯 Waffle有咸有甜,先试咗个配咸Waffle嘅Morning FC。佢哋嘅窝夫系比利时列日窝夫,外脆内软口感充实,咸版仲有浓浓嘅香草味。炸鸡🍗上面铺左层好厚嘅罪恶芝士引人犯饿,鸡胸厚得嚟唔系靠粉炸到厚,系真系训练有素练到大大旧嘅鸡胸,芝士、香草、靓胸夹埋一齐征服咗我🤤。

行山路线
路线:利东党铁站>玉桂山>鸭脷排>灯塔 (原路折返)

全长:约4公里
时间:3.5小时(连拍照)

行完山揾到间西餐厅,绝对系行山发烧友必去的健康cafe🥰