2023-05-23
養寵物嘅大家應該成日都苦惱可以帶寵物去邊?好多時都要去郊外,又或者長征大西北,先至會有Pet Friendly餐廳。但今次我終於搵到原來市區太子都有寵物友善泰國菜架! 仲有靚靚門面可以打卡,真係各大奴才嘅福音! < 泰式鳯爪沙律 >炎炎夏日緊係想食啲刺激又凍冰冰嘅野食,泰式鳯爪沙律就啱哂喇! 泰式鳯爪係水準之作,辣味刺激得黎唔會太嗆喉,怕辣嘅朋友都可以放心完全唔食辣的話都可以食鮮蝦沙律,唔洗驚! < 泰式炸蝦餅 >每件炸蝦餅都炸到金黃色,香脆又可口,蝦餅肉質彈牙,蘸上泰式辣醬一齊食非常惹味! 蝦餅做到外酥內軟,一口咬落去品嚐到滿滿的蝦肉蝦漿,不只完全不會油膩之外,仲保留蝦的鮮甜滋味,口味酸酸甜甜非常開胃! < 熊仔頭冰泰式奶茶 >呢到嘅飲品都好有特色,首推熊仔頭冰泰式奶茶 🐻 茶香一流配上signature熊仔冰,一定要叫番杯黎打卡!
泰式鳯爪沙律
< 泰式鳯爪沙律 >