2019-11-05 87 浏览
踏入初秋, 天氣有點涼, 想食個熱熱地又辣辣地的午餐, 行到銅鑼灣, 金百利廣場, 人氣好旺, 看看水牌, 我們揀了 "麻辣派對"乘電梯上 4樓,  餐廳門外佈置好搶眼, 感覺像參加舞會.  餐廳面積大, 內裡天花, 掛滿彩色繽紛的紙花球, 燈光幽暗,  有份神祕感. 地面上有滾動燈光花.   環境給人帶些夢幻感覺.座位設計有情調, 有心思.  牆上壁畫,配以柔和燈光及射燈. 店員招呼好, 迅速安排座位, 用彩色水杯及花形碗碟, 很美 !!午餐很多選擇,有小菜套餐, 或米線, 麵.....套餐,  價錢合理.我們喜歡吃魚.   銅盤烤魚, 水煮魚, 選擇也有多種...可以選加辣/減辣/原辣/走辣......細心照顧客人口味.我們點了 江團魚蕃茄味型, 小辣.上檯熱騰騰,  用了花型大碗,  份量很夠.   江團魚, 肉質鮮嫩, 少骨,    點了小辣, 辟腥又惹味.  魚 肉多,  切得幾厚, 又大 塊. 碗內有鮮蕃茄, 芽菜,  魔芋, 水晶粉, 芫茜等.  芽菜爽口, 魔芋/水晶粉煮得入味, 配合小辣蕃茄湯香濃好味.好仲意水晶粉細滑可口,  煙韌彈牙.蕃茄湯好好味, 茄紅素, 健康
乘電梯上 4樓,  餐廳門外佈置好搶眼, 感覺像參加舞會.
 地面上有滾動燈光花.   環境給人帶些夢幻感覺.
座位設計有情調, 有心思.
牆上壁畫,配以柔和燈光及射燈.
上檯熱騰騰,  用了花型大碗,  份量很夠.
 魚 肉多,  切得幾厚, 又大 塊.
好仲意水晶粉細滑可口,  煙韌彈牙.
蕃茄湯好好味, 茄紅素, 健康有益, 我們各飲一碗.
接著來了, 五香牛腩小麵,  大大碗,  五香牛腩 份量都夠多.
配料有脆花生, 酸菜, 肉碎.   配搭不錯.
五香牛腩味濃,   肉質優, 炆得稔, 勁好食.
 小麵煮得啱啱好,  口感超軟滑.
餐廳好氣氛, 食材非常足料!環境及食物卻都令人滿足.