2021-10-17 952 浏览
鍾意食日本pancake嘅吃貨,一定有聽過呢間名古屋過江龍嘅pancake店!終於喺香港開分店,我當然不能錯過啦!-抹茶忌廉刨冰呢個CP值好高,抹茶控必食,係抹茶山呀🥰份量大到兩個人都食唔哂。抹茶味好濃,同忌廉都好夾,再加上涼涼的刨冰,消暑解渴的佳品~~另外仲有抹茶嘅好朋友-紅豆,紅豆份量也不少,甜甜地再加抹茶同刨冰,層次豐富。-夏威夷班戟漢堡配芝士呢個好有新鮮感!以班戟代替麵包嘅漢堡包,都係第一次食!班㦸口感好鬆軟,少少甜,但同鹹食非常夾!漢堡係採用自家手打嘅牛肩肉,咬落非常Juicy,牛味都幾濃郁,再加上新鮮嘅蔬菜、焦糖洋蔥同微溶又惹味嘅芝士,整體口感好豐富,必試!另外仲有幼身薯條,份量都幾多,外脆內軟又香口,薯條加漢堡包真係Perfect match,基本上都夠飽~-牛奶抹茶拉花好趣致,加咗個笑哈哈,望完心情都好好!抹茶味都好濃郁,唔會比奶味蓋過,口感綿密,而且亦都唔會太甜。-焙茶牛奶拉花好有驚喜!估唔到焙茶牛奶都能夠拉到咁仔細嘅latte art!焙茶味都幾Rich,同奶味都幾balance,甜度適中,就算食完甜品再飲呢杯飲品都唔會覺得膩。
終於喺香港開分店,我當然不能錯過啦!

抹茶忌廉刨冰

夏威夷班戟漢堡配芝士