𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝓊𝑒𝓃 𝒲𝒶𝓃之前食過𝘮𝘦𝘨𝘢𝘣𝘰𝘹 既分店,真係幾鐘意佢既𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦,見到荃灣原來都有分店😍而且有我鐘音人既蜜瓜梳乎厘即刻想試!環境幾乾淨舒服,背景播住𝘥 日文歌幾有𝘧𝘦𝘦𝘭 (但可以細聲番少少😂)🌟 三重蜜瓜梳乎厘班戟 𝗧𝗿𝗶𝗼 𝗠𝗲𝗹𝗼𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗳𝗳𝗹é 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ($𝟭𝟮𝟴)梳乎厘 𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦吱左好多淺綠色既淡忌廉係上面,外型成個蜜瓜咁好𝘦𝘺𝘦 𝘤𝘢𝘵𝘤𝘩𝘪𝘯𝘨,放係枱道真係動𝘓動𝘓咁震又唔跌好正。切開入面見到有2塊𝘱𝘢𝘯𝘤𝘢𝘬𝘦𝘴,兩塊中間有士多啤梨同吉士醬,食落口蛋味極重,蛋香味超香濃,而且幾有空氣感,配埋蜜瓜味既𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮味道幾𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩好𝘮𝘢𝘵𝘤𝘩,食落感覺幾輕盈好夾,絕對值得𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦😍🌟 鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉 𝗡𝗮𝗴𝗼𝘆𝗮 𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 & 𝗦𝗮𝘂𝘀𝗮𝗴𝗲𝘀 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝗶𝗻 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 ($𝟵𝟴)呢個意粉係放喺鐵板上熱辣辣咁上碟,底部煎左一層薄薄既蛋包住意粉,份量正常,配菜有4隻大蝦🍤、洋蔥、辣肉腸等,加埋茄汁幾香口,意粉係比較幼身果種,煮得唔會太淋🌟 焙

🌟 焙茶牛奶𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 ($𝟰𝟬)

焙茶味勁濃但又唔會苦到甘果種,奶味較淡,少少甜幾啱我

🌟 焦糖沙冰𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗦𝗺𝗼𝗼𝘁𝗵𝗶𝗲 ($𝟱𝟮)

𝘴𝘮𝘰𝘰𝘵𝘩𝘪𝘦 既焦糖醬落得啱啱好,溝勻左之後甜味好𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘤𝘦又飲到焦糖香😍

📍 𝐇𝐨𝐢𝐇𝐨𝐢 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞
荃灣楊屋道1號荃新天地1樓117號舖