2021-08-28
Hoi Hoi pancake 荃灣都開咗一段時間,之前食過九龍灣分店念念不忘,所以放工就去咗荃灣分店一解pancake之苦😆✨法式焦糖疏乎厘班戟推薦! 整體感覺好似食緊焦糖燉蛋~最欣賞呢間嘅pancake即叫即整,外表非常華麗吸引由三層pancake疊成,口感豐富帶綿綿軟軟、嫩滑,味道香濃蛋香,與上層法式焦糖醬好match✨strawberry tiramisutiramisu配士多啤梨沙冰? tiramisu cream香滑軟熟,下層沙冰酸酸甜甜咁,夾埋一齊都幾特別😆✨焙茶牛奶焙茶帶少許甘甜,而甘香味同牛奶的甜味配合適宜,奶同焙茶比例剛好,飲落有茶香同奶香,配pancake的確唔錯!✨熱帶特飲非常夏天嘅飲品,搭配一塊檸檬片外表就好吸引!應該多款夏天水果製成,味道甜甜地,有啲似雜果賓治, 消暑解渴
✨
法式焦糖疏乎厘班戟