2018-08-03 125 浏览
心血来潮想食台湾嘢, 于是上网揾下有咩选择,睇到"古早味", rating 又几高, 决定试试.由于系楼上舖, 楼下有个姐姐拎住 menu 揾客,咁啱问中我哋, 就带我哋上去喇, 个姐姐好有礼貌!!2个人 ordered 5样东西:-醉鸡卷-蚵仔煎-古早味牛肉面-台式卤肉饭-手工综合芋圆鸡肉: 有少少"鞋", 鸡皮薄而爽, 如果雪冻少少会比较理想味道: 酒味唔太浓, 但怀疑玫瑰露酒落得多咗少少, 偏苦蚵仔煎: 多蚝仔, 有咬口, 蛋味够香, not oily酱汁: 较浓, 有少少 dominate 咗个食物*如果酱汁分开上会比理想*牛肉: 望落似"鞋", 但系原来好"林", 味道刚好, 够入味面: 正宗台湾面, "烟un", 厚度恰到好处汤底: 不过不失卤肉: 分量多而且好入味, 够汁完全唔干**请看图**饭: 完全负分!!干!!硬!!1旧旧!!*请参考上图*手工综合芋圆: 味道适中但建议选择热食会比较好, 太冻令芋圆变得硬整体有少少 overrated, 未有想食到 overweight 意欲,但服务质素理想, 员工态度正面, 上菜速度快!!
由于系楼上舖, 楼下有个姐姐拎住 menu 揾客,
咁啱问中我哋, 就带我哋上去喇, 个姐姐好有礼貌!!

2个人 ordered 5样东西:
-醉鸡卷
-蚵仔煎
-古早味牛肉面
-台式卤肉饭
-手工综合芋圆
醉鸡卷

味道: 酒味唔太浓, 但怀疑玫瑰露酒落得多咗少少, 偏苦
蚵仔煎

蚵仔煎: 多蚝仔, 有咬口, 蛋味够香, not oily
酱汁: 较浓, 有少少 dominate 咗个食物
*如果酱汁分开上会比理想*
古早味牛肉面

面: 正宗台湾面, "烟un", 厚度恰到好处
汤底: 不过不失
台式卤肉饭

卤肉: 分量多而且好入味, 够汁完全唔干

**请看图**

饭: 完全负分!!干!!硬!!1旧旧!!
*请参考上图*
手工综合芋圆

手工综合芋圆: 味道适中
但建议选择热食会比较好, 太冻令芋圆变得硬

但服务质素理想, 员工态度正面, 上菜速度快!!
2018-08-02
等候时间
10 分钟 (堂食)
蚵仔煎